Image
Lafarge Loading
Socijalne mreže

LAFARGE BEOČINSKA FABRIKA CEMENTA

Lafarge BFC deo je LafargeHolcim Grupe, koja je nastala 2015. godine spajanjem dva svetska lidera u oblasti građevinskih materijala: francuske kompanije Lafarge i švajcarskog Holcim-a.
Delatnost Lafarge-a u Srbiji odvija se u fabrici cementa u Beočinu i više fabrika betona na teritoriji Srbije.

NAJSTARIJA CEMENTARA

Beočinska cementara jedna je od najstarijih i najvećih fabrika cementa u Evropi, čija istorija datira od 1839. godine. Tokom svog dugogodišnjeg postojanja, fabrika u Beočinu obezbedila je na desetine miliona tona cementa kojim su izgrađeni mnogi značajni objekti kod nas i u svetu. Hidrocentrala Đerdap, Avalski toranj, Most na Adi, Most kod Beške, Koridori 10 i 11, Pupinov most, Vetropark Čibuk, pruga Beograd – Budimpešta, brojni tuneli, mostovi, putevi, stambeni i poslovni objekti, samo su neki od građevina podignutih materijalom proizvedenim u Beočinu.

LAFARGEHOLCIM

Ulaskom u Lafarge Grupu 2002. godine, a potom i u LafargeHolcim, cementara je modernizovana i danas slovi za savremenu fabriku, koja je potpuno usklađena sa najvišim svetskim standardima u pogledu efikasnosti, uticaja na životnu sredinu i bezbednosti na radu.

Kao deo globalnog lidera u oblasti proizvodnje građevinskih materijala, Lafarge BFC ima pristup bogatoj riznici znanja i međunarodnih iskustava iz preko 70 zemalja u kojima LH Grupa posluje. Zahvaljujući ovoj privilegiji, beočinska cementara je u prilici da domaćem tržištu ponudi široku paletu proizvoda vrhunskog kvaliteta, a svojim partnerima na uslugu stavlja stručnost LH eksperata, kako bi partnerima pomogli u ostvarivanju najboljih rezultata.

KVALITETNI PROIZVODI

Pored vrhunskog cementa i generacija cenjenih stručnjaka koji su radili u fabrici u Beočinu, kompanija Lafarge BFC je na domaćem tržištu od pre desetak godina prepoznatljiva i po različitim vrstama visokokvalitetnog betona, kako standardnih, tako i tzv. inovativnih, odnosno betona visoko specijalizovanih za određene, konkretne namene. Pored široke palete kvalitetnih proizvoda, Lafarge za svoje kupce obezbeđuje i tehnička rešenja, koja stvaraju dodatnu vrednost korisnicima Lafarge proizvoda.

Image
BEOČINSKA FABRIKA CEMENTA 1869. GODINA
Image
BEOČINSKA FABRIKA CEMENTA 2020. GODINA
Image
LAFARGE PROIZVODI
0 CEMENTNI PROIZVODI
0 FABRIKE BETONA
0 PARTNERSKA STOVARIŠTA
0 KREDITI ZA GRAĐANSTVO